×
A ragasztott autó

Az elektronikus technológiák fejlődésével együtt a tervezés, a funkcionalitás és különösen a minőség iránti növekvő igények hosszú távú változásokat hoznak a járművek gyártásában. Ahol korábban alkatrészeket hegesztettek, forrasztottak és csavaroztak, ott egyre inkább ragasztószalagos megoldásokat választanak. A letisztultabb, könnyebb és gyakran költséghatékonyabb kötési technológia ma már szinte az összes autóalkatrészben jelen van.


A kevesebb több: kisebb súly, alacsonyabb költségek és üzemanyag-fogyasztás valamint alacsonyabb szennyezőanyag-kibocsátás. A tesa® szalagtechnika használata támogatja ezt a csökkentési tendenciát. Ennek az az oka, hogy a szalag hatékonyan alkalmazható, és amellett, hogy megfelel az egyre növekvő költségnyomásnak és a magas esztétikai elvárásoknak, hozzájárul az autóipar egyre szigorúbb biztonsági és környezetvédelmi normáinak teljesítéséhez is.


Ugyanakkor az autók – csakúgy, mint az okostelefonok – egyre inkább „mobil számítógépekké” fejlődnek. A járművek fokozódó digitalizációja megköveteli a belső megoldások gazdaságos megtervezését. Ma már emiatt is elképzelhetetlen egy új autó ragasztószalagok nélkül. A tesa® bőséges termékkínálata megoldások széles választékát kínálja, mivel minden szalag különböző. Az előírt jellemzők is változatosak, attól függően, hogy a karosszéria vagy az utastér mely részein használják őket.Kapcsolódó bejegyzések


TOP