×
Biztonságos, intelligens, fenntartható

Biztonság

A globális kiskereskedelmi világban a termékbiztonság kérdése egyre inkább a gyártók és a felhasználók figyelmének középpontjába kerül. A Track & Trace nyomkövető technológiák mind nagyobb szerepet játszanak az olyan területeken, mint a biztonságos élelmiszerek, a fogyasztóvédelem és a hamisítás elleni védekezés. Ezek támogatják a nyomon követhetőséget és az átláthatóságot az ellátási lánc mentén. A hamisított áruk számának világszerte tapasztalható növekedése miatt ezek a funkciók minden termelő számára kötelezővé váltak nemcsak az olyan érzékeny területeken, például a gyógyszeriparban és az élelmiszeriparban, hanem minden ágazatban.


A tesa scribos® e terület vezető szolgáltatójaként összekapcsolja az árukat a digitális világgal. A speciális lezáró megoldások a csomagolást olyan címkével jelölik meg, amely egyértelműen jelzi a felnyitást és megakadályozza az újratöltést. Az egyedi termékidentitás az online modulokkal kombinálva lehetővé teszi az egyes termékek nyomonkövetését az összes termelési és terjesztési csatornán keresztül, egészen a fogyasztóig. A fogyasztó számára biztosított minőségi garancia mellett a „lezárt” csomagolás maximális védelmet nyújt a hamisítás ellen, és biztosítja a termék minőségét és eredetiségét.


Intelligens csomagolás

A valódi áruk és a digitális világ kombinációja új ajtókat nyit meg – a kiterjesztett valóságtól kezdve a QR-kódig –, és nagyon vonzóvá teszi az „intelligens csomagolás” gondolatát. A cél az, hogy a csomagolást izgalmas közvetítő közeggé alakítsuk a gyártók és a fogyasztók között. A spektrum minden technológiai újítással bővül ezen a területen, legyen szó szeszes italokról vagy játékokról: A multimédia és az interaktív elemek már számos termékkategóriában be vannak építve a csomagolásba.

Az RFID (rádiófrekvenciás azonosítású) - alkalmazások például segítenek nyomon követni a termék útját a fogyasztóig (és fordítva), míg a gamification (játékosítási) elemek lehetővé teszik a fogyasztók számára, hogy szórakoztatóan interakcióba lépjenek a termékekkel, a kereskedővel és/vagy a gyártóval. Ez olyan, mintha bakelitlemez-felvételeket kereszteznénk MP3 lejátszókkal: A jövőben egyre több olyan csomagolás lesz, amely a hagyományos anyagokat, például a kartont digitális technológiákkal ötvözi.


TOP